ateljén

"Jag vill skapa textilier med en känsla av konsthantverk som passar i moderna hem, säger Anette Gullmander, designern bakom varumärket Villagatan 1. Alla mina mönster går att mixa med varandra, själv öser jag gärna på med många olika kuddar i soffan."

Textilier som berättar
om ett möte

När Anette Gullmander klev in i ateljén på Villagatan 1 för snart tio år sedan, möttes hon inte bara konstnären som senare skulle bli hennes partner i det privata, utan av ljus, färger och massor av inspiration. Här producerades akvareller, samtidigt som nya former och strukturer experimenterades fram. Ur den här miljön började Anette plocka det som skulle bli hennes konstinspirerade textilier. Ett möte mellan digitala möjligheter och akvarellens lekfullhet. Kuddar, dukar och gardiner som med sina mjuka färgställningar ger hemmet en somrig fräschör.

Anette har jobbat med färg och form i hela sitt liv. De senaste 15 åren som inredare med egen firma.  Under de åren upptäckte hon att det oftast var färg och textilier som var roligast att arbeta med. Därifrån var steget inte långt till rollen som designer. Nu skapar hon produkter, under namnet Villagatan 1, som vittnar om det kreativa och professionella mötet mellan två individer och två olika konstformer.