ateljén

"Jag vill skapa tygmönster som är levande och där man känner "handen bakom" de olika handmålade originalen, säger Anette Gullmander, designern bakom varumärket Villagatan 1. Alla mina mönster går att mixa med varandra!
Så var inte rädda för mönsterkrockar,så länge färgerna matchar kan man ha hur många kuddar som helst i soffan! Ett sätt att lugna ned mönstermixar är att tillföra ett par enfärgade kuddar som fungerar som en lugnande bas. 

Textilier som berättar
om ett möte

När Anette Gullmander klev in i ateljén på Villagatan 1 för snart tio år sedan, möttes hon inte bara av konstnären som senare skulle bli hennes partner, utan av en kreativ miljö med massor av inspiration. Här skapades experimentiell abstrakt konst med olika material. Anette som gjort en del tygtryck genom åren, men på ett icke professionellt plan, blev inspirerad av konsten och de olika teknikerna. Och med hjälp av dagens digitala möjligheter kunde de första mönstren skapas och tyger tryckas.
Anette har jobbat med färg och form i hela sitt liv. De senaste 15 åren som inredare med egen firma.  Under de åren upptäckte hon att det oftast var färg och textilier som var roligast att arbeta med. Därifrån var steget inte långt till rollen som designer. Nu skapar hon produkter, under namnet Villagatan 1.